Musta toidu festivalilt tulid eestlased koju parima joogi tiitliga

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Must küüslauk
Must küüslauk Foto: Wikipedia.org

Helsingis toimunud rahvusvahelisel musta toidu festival oli Eesti toidutootjatele edukas – koju toodi parima joogi tiitel.

OÜ Must Küüslauk juhatuse liige Margus Sarmet ütles Kuku raadio Maatunnile antud intervjuus, et festival oli edukas – paljudele toiduhuvilistele sai musta küüslauku tutvustatud.

“Mis kõige tähtsam, meil oli kaasas eksperimentaalne toode, mida tegelikult turul veel ei ole, musta küüslaugu viin, ja see saavutas jookide kategoorias, kus olid koos alkohoolsed ja mittealkohoolsed joogid, esimese koha,” rõõmustas ta. Sarmeti sõnul pigem tervisenapsuks sobiv jook, mida tarvitada näiteks siis, kui tunned, et oled veidi külma saanud.

Sarmeti sõnul on küüslaugu suhtes ka eestlastel veidi eelarvamusi, sest peljatakse selle kibedat maitset või kõrvetavatat tunnet, aga see hakkab õnneks kaduma ja musta küüslauku kasutavad ka teised Eesti toidutootjad oma toodete maitsestamiseks.

Musta küüslaugu valmistajad ostavad oma küüslaugud Eesti talunikelt ja nõudlus näiteks maheküüslaugu järgi on suur. “Selle järgi on suur puudus ka meil ja seda oleme me rääkinud kõikidele mahekasvatajatele juba aastaid.”

Lisaks mustale küüslaugule oli Eestist messil ka Maria Kaljuste Metakor OÜ-st musta leedri musta siirupi, musta võilillesiirupi, saaremaise musta balsamico-laadse Musta Mardi kastme, moosiga ning šokolaadiga.

Kuula Maatundi SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles