VÄLISMAALT Maal töötavad soomlased keerasid murdvaraste plaanid tuksi

maaelu.postimees.ee
Copy
Murdvaras. Illustratiivne.
Murdvaras. Illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Soomes on suvilatesse sissemurdmiste arv pärast koroonaviiruse pandeemia algust langenud rohkem kui 40 protsenti, sest võimalus kaugtööd teha viis paljud soomlased linnast maale.

Kaugtöö, suletud piirid ja üha sagedamini hoonetesse pandav valvesüsteem on politsei hinnangul sissemurdmiste arvu järsu languse põhjused, vahendab Yle.fi.

Kogu Soomes on suvilatesse sissemurdmised viimase aasta jooksul vähenenud rohkem kui 40 protsenti. Mõnes piirkonnas on see protsent olnud isegi 60.

"Põhjuseid on kindlasti palju. Üks suurimaid tegureid on aga see, et inimesed on viimase pooleteise aasta jooksul oma suvilatest kaugtööd teinud. Seetõttu veedavad nad rohkem seal aega," ütles Edela -Soome politseijaoskonna detektiivinspektor Jarmo Katila.

Katila sõnul vähendab suvilas pidev viibimine või suvilanaabrite kohalolek selgelt selle piirkonna atraktiivsust sissemurdjate silmis.

Samuti usub politsei, et Soome piiride sulgemine oli teine ​​tegur, mis sissemurdimisi vähendas. "Tugevam piirikontroll takistas välisriikide kurjategijatel Soome sisenemist," ütles Jarmo Katila.

Ka Eestis jäi kevadine suvilavarguste "hooaeg" erakordse aasta tõttu praktiliselt ära: kui varasemal viiel aastal registreeris politsei teises kvartalis keskmiselt 27 suvilavargust, siis tänavu registreeriti vaid neli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles