Üleskutse töötutele: sel suvel on vaja maale appi tulla (3)

maaelu.postimees.ee
Copy
Eriolukorra tõttu on umbes 2000 välisriikidest pärit hooajatöölist, kes sel aastal Eesti taludesse või aianditesse tööle ei saa tulla. Samas on palju inimesi, kes on oma töö kaotanud ja võiks nii rakendust leida.
Eriolukorra tõttu on umbes 2000 välisriikidest pärit hooajatöölist, kes sel aastal Eesti taludesse või aianditesse tööle ei saa tulla. Samas on palju inimesi, kes on oma töö kaotanud ja võiks nii rakendust leida. Foto: Arvo Meeks

Eesti Põllumajandus-kaubanduskoja juhatuse liige Vahur Tõnissoo ütles raadio Kuku saatele Maatund antud intervjuus, et hinnanguliselt on umbes 2000 välistöölist, kes sel kevadhooajal eriolukorra tõttu põllumajandus- või aiandusettevõtetesse tööle tulla ei saa.

Vahur Tõnissoo, EPKK juhatuse liige
Vahur Tõnissoo, EPKK juhatuse liige Foto: Erakogu

Ühtlasi tegi ta ka üleskutse kõigile neile, kes on oma töökoha kaotanud või ei saa tööd teha.

“Sel suvel, sel hooajal on vaja tulla maale appi. Meil endal on vaja maasikad ära korjata ja kõik põllumajandustööd ära teha, et meie toidulaud oleks talvel kaetud,” sõnas ta.

Vastasel korral ähvardab Eestit toidupuudus. “Palun tulge põllumajandus- ja aiandusinimestele sel suvel appi,” lisas ta.

Tõnissoo sõnul võiks need, kel pole suvel tööd ja kel selleks võimalus, võtta ühendust enda kodu või maakodu läheda asuvate põllumajandus- või aiandusettevõtetega. “Küsige, kas teil on vaja, kui palju on vaja, millal on vaja abijõudu,” sõnas ta. “Me peame koos pingutama, et sellest hullust olukorrast välja tulla,” võttis ta kokku.

Reedel esitasid 21 aasta põllumeest pöördumise Eesti Vabariigi presidendi, Riigikogu, Valitsuse ja avalikkuse poole, milles palutakse valitsusel olla põllumeestele toeks ja abiks reaalsete ja kiirete lahendustega, mis tagavad toidutootmise tõrgeteta jätkumise.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles