Toidutootja: toodame nii palju, kui jõuame, et olla valmis kõige hullemaks

maaelu.postimees.ee
Copy
Salvesti tehasepoes oli eelmisel nädalal nii palju kliente, et seista tuli ka korvijärjekorras. Pilt on illustratiivne.
Salvesti tehasepoes oli eelmisel nädalal nii palju kliente, et seista tuli ka korvijärjekorras. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

ASi Salvest nõukogu esimehe Veljo Ipitsa sõnul on tellimused muutunud taas tavaolukorrale sarnasemaks, aga nõudlus on endiselt väga suur. Ettevõte püüab toota valmis nii palju kui jõuab, et olla valmis ka olukorraks, kus tootmine tuleb karantiini tõttu sulgeda.

Veljo Ipits
Veljo Ipits Foto: Sille Annuk

Veljo Ipits sõnas Maatunnile antud kommentaaris, et tellimused hakkavad muutuma reaalsemaks. “Eelmise nädala jooksul oli meil poekettide poolt nädala lõpus tellimuste hulk väga suur ja pidime ka nädalavahetusel tööl olema,” on tema sõnul praeguseks suudetud peamised tellimused täita ja ka kauplustes on pilt muutunud märksa rahulikumaks.

“Oleme täna müügilainel,” sõnas Ipits ja lisas, et kuigi nad ei eelda, et nõudlus toodete järgi jääbki nii kõrgeks, on praegu nõudlus nende järgi suurem kui muidu.

“Olukorras, kus lapsed on koju jäetud, lapsevanemad püüavad tööl käia ja lapsed on lõunaajal ja ka õhtul toita; vanemad inimesed, kes on üksikud, et nad võimalikult vähe poes käiks, varutakse neile toitu,” loetles ta põhjuseid.

Hetkel toodetakse ettevõttes täisvõimsusel, sest ees on ootamas suveperiood ja lõunatoitude tootmine lõpetataksegi tavaliselt märtsis, seega laoseis ongi kevadeti kõige suurem.

Samas on tema sõnul eesmärk hetkel toota nii palju, kui võimalik, sest valmistuda tuleb ka kõige hullemaks – olukorraks, kus tootmine tuleb karantiini tõttu peatada.

“See oleks tõsine hoop,” lisas ta. “Eks me püüa toota nii palju kui valmis jõuame toota, et valmis olla ka ekstreemseks lahenduseks,” võttis ta kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles