PRIA jätkab põllumassiivide andmete uuendamist

maaelu.postimees.ee
Copy
Ortofotode abil vaadatakse põllumassiivide ja maastikuelementide piirid üle ning uuendatakse neid, kui looduses on toimunud muudatused.
Ortofotode abil vaadatakse põllumassiivide ja maastikuelementide piirid üle ning uuendatakse neid, kui looduses on toimunud muudatused. Foto: PRIA

Sel aastal jätkub põllumassiivide ja säilitatavate maastikuelementide andmete uuendamine uute ortofotode alusel

Mullu tegi tegi Maa-amet uued ortofotod Eesti lõunapoolsema osa kohta. Nende alusel vaatab PRIA põllumassiivide ja maastikuelementide piirid üle ning uuendab neid, kui looduses on toimunud muudatused, vahedab detsembrikuine PRIA uudiskiri.

Piiride uuendamine kestab aprillini ning uuendatud andmed jõuavad jooksvalt veebikaardile. Kuni põllumassiiv on veel üle vaatamata, on sel veebikaardil põllumassiivi infoaknas kirjas staatus „M-muutmisel“. Pärast üle vaatamist saab staatuseks „K-kinnitatud“.

Kuna PRIA pärast muudatuste tegemist eraldi teavitust ei tee, siis on taotlejatel vaja oma põllumassiivide veebikaardil ise silma peal hoida.

Kuna PRIA pärast muudatuste tegemist eraldi teavitust ei tee, siis on taotlejatel vaja oma põllumassiivide veebikaardil ise silma peal hoida.

Kui põllumassiiv on saanud kinnitatud staatuse, siis on see üle vaadatud. Kui taotleja leiab, et tehtud muudatus ei vasta tegelikule olukorrale looduses, siis tuleb tal sellest PRIAle teada anda vana e-PRIA teenuse „Põllumassiivi või maastikuelemendi piiri ettepanek“ kaudu, esitades uue piiri koos selgitustega selle kohta, mis on muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles