NÕUANNE: Tahad suvel pikalt herneid nautida, tee just nii

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Aedhernes.
Aedhernes. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Just praegu on hea aeg esimesed herned mulda panna, et varajast saaki saada. Tõelised hernesõbrad saavad pisut plaanides ja õigeid seemneid valides magusaid herneid suvel nautida vähemalt 5–6 nädalat.

Maaelu Teadmuskeskuse teadur Ingrid Bender sõnas, et temalt küsitakse alatihti, mis on kõige parema maitsega hernes. „Meie sordilehel olevatest hernestest kindlasti ‘Aamisepp’ ja ‘Looming’. Aga need on väga-väga head. Teised on väga head,” kinnitas ta, et kõik kuus hernesorti, mis praegu sordilehel, on tõeliselt maitsvad.

Benderi sõnul saab neid herneid kombineerides peenramaale luua justkui valmimiskonveieri ja magusaid herneid nautida pikalt. „Kui ei ole ekstreemselt kuum ja kui suvi, siis esimeste hernekaunade valmimisest juuni lõpus, juhul kui külv on tehtud varakult, võib rohelise kauna saak kesta vähemalt 5–6 nädalat ja ‘Aamisepp’ võib kaunu anda veel kauemgi,” kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles