Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Otse metsast ja tasuta: metsspargel maitseb tõeliselt hõrgult

Copy
Põdrakanepi võrsed on kõige maitsvamad umbes 20-sentimeetriselt.
Põdrakanepi võrsed on kõige maitsvamad umbes 20-sentimeetriselt. Foto: Kadri Suurmägi

Põdrakanepi võrsed ehk metsspargel on midagi, mida olen kevaditi tahtnud ammu järele proovida, aga jään alati veidi hiljaks.

Sel aastal, kui loodusajakirjanik Kristel Vilbaste Maa Elu looduskalendris teada andis, et mets on jälle söödavat täis, seadsin ka mina sammud Viljandimaal paika, kus kindlasti suvel tean põdrakanepit kasvavat, aga olin hoopis liiga varajane. Eesti on küll väike, aga loodus tärkab väga erinevas tempos.

Nüüd mai esimesel nädalavahetusel oli rohkem õnne – põdrakanepi võrsed olid alles 10–15-sentimeetrised ja seega vähemalt teooria kohaselt tõeliselt head ja värsked.

Tagasi üles