Maitsete aasta rändkahvel otsib uut piirkonda

Vana-Võromaa maitsete aasta avati tänavu mais Võrus. Maitsete aasta rändkahvli võtsid Vana-Võromaa nimel vastu Võrumaa Talupidajate Liidu tegevjuht Marika Parv (vasakult), Võrumaa toiduvõrgustiku koordinaator Esta Frosch ja taluliidu esimees, Andri-Peedo kitsetalu peremees Kermo Rannamäe. FOTO: Arved Breidaks

FOTO: Arved Breidaks

Maaeluministeerium kuulutas välja konkursi „Eesti toidupiirkond 2020“.

Eesti toidupiirkonna tiitli kandmiseks 2020. aastal saab taotluse esitada tänavu 12. detsembrini. Taotluses tuleb kirjeldada, kuidas kavatsetakse aasta jooksul kohalikke maitseid esile tõsta ja tutvustada.

Lisaks tuleb kandideerijal läbi mõelda aastane ürituste kava ehk maitsete aasta programm, mis ühendab toitu teiste kohalike üritustega ning kutsub aasta jooksul inimesi toidupiirkonda külastama ja kohalikku sööki maitsma.

Täpsem teave taotluse esitamise kohta on Eesti toidu veebilehel.

Taotlused vaatab läbi toiduvaldkonna ekspertidest koosnev hindamiskomisjon. Pidulik tiitel ja rändkahvel antakse üle ning 2020. aasta Eesti toidupiirkonda tutvustatakse tuleva aasta mai esimesel nädalavahetusel.

Kohaliku toidu tutvustamiseks valitakse alates 2016. aastast Eesti toidupiirkonda, kus toodetud toidule ja mille toidukultuurile pööratakse aasta jooksul suuremat tähelepanu. Koos tiitliga antakse toidupiirkonnale üle ka 1,5 meetri pikkune rändkahvel. Varem on tiitlit kandnud Hiiu-, Peipsi-, Pärnu- ja Vana-Võromaa.

Praegu kestab Vana-Võromaa maitsete aasta. Täpsem kava on leitav siit. Laupäeval, 9. novembril toimub Võru spordikeskuses suurlaat UMA MEKK X.

Eesti toidu piirkonna valimine on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“.

Populaarne

Tagasi üles