Piltuudis: maaeluminister õnnitles Eestimaa Talupidajate Keskliitu 30. sünnipäeval

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaeluminister Tarmo Tamm (vasakul) andis üle õnnesoovid Eestimaa Talupidajate Keskliidule (ETKL), kes tähistas 22. jaanuaril oma 30. sünnipäeva.
Maaeluminister Tarmo Tamm (vasakul) andis üle õnnesoovid Eestimaa Talupidajate Keskliidule (ETKL), kes tähistas 22. jaanuaril oma 30. sünnipäeva. Foto: Maaeluministeerium

Reedel, 1. veebruari õhtul andis maaeluminister Tarmo Tamm üle õnnitlused Eestimaa Talupidajate Keskliidule (ETKL), kes tähistas 22. jaanuaril oma 30. sünnipäeva.

„Peretalud on maaelu järjepidevuse kandjad ning maakultuuri säilitajad. Eestimaa Talupidajate Keskliit on 30 aastat seisnud Eestimaa peretalude eest. See on vastutusrikas töö, mida ETKL on nende aastate jooksul väga hästi teinud. Tänan teid südamest väga hea koostöö eest, olete alati olnud ministeeriumile heaks partneriks,“ sõnas maaeluminister Tarmo Tamm.

„Mulle tundub, et koos ettevõtluse arenguga maapiirkondades on viimastel aastatel maaelu maine inimeste silmis oluliselt paranenud. Mida enam suudame näidata sektori edulugusid ja rääkida sellest, mis maal hästi on, seda paremaks muutub ka inimeste suhtumine. Uusi võimalusi ettevõtluseks pakub üha laienev ühistegevus ja koostöö eri sektorite esindajate vahel,“ lisas minister Tarmo Tamm.

Eestimaa Talupidajate Keskliit loodi 1989. aasta jaanuaris. ETKL on Eesti mittetulundusühing, mis ühendab talupidajate liitusid, maamajanduslikke seltse ja -liitusid ning keskühistuid. Eestimaa Talupidajate Keskliit on kõige kauem taasiseseisvunud Eestis tegutsenud põllumajandustootjaid esindav katusorganisatsioon. 

Ümmargust tähtpäeva tähistati reede õhtul Tartumaal Tõrvandis.

Alates 2017. aastast on ETKL-i tegevjuht Kerli Ats, kes on ka ise noortalunik, pidades Saarde vallas lihaveiseid.

„Täna on Talupidajate Keskliidu peamiseks tegevuseks organisatsiooni liikmete huvide esindamine ministeeriumide ja muude ametkondade tasandil. Lisaks edendame lühikesi tarneahelaid ja kohalikku talutoitu läbi Ehtne Talutoit kaubamärgi. Uue tegevusena oleme käivitanud agroturismi arendamise Eestis,“ sõnas Keskliidu tegevjuht Kerli Ats 22. jaanuaril, kui 30. tegevusaasta täitus.

Eestimaa Talupidajate Keskliidu liikmeteks on 19 organisatsiooni, milledesse omakorda kuulub pea 1000 talupidajat. Seega on Talupidajate Keskliit  ka suurimaks põllumajandustootjaid koondavaks organisatsiooniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles