Minister küsis Euroopa Komisjonilt taaskord põllumeestele täiendavat abi

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põuast kannatanud kartul
Põuast kannatanud kartul Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Juuni lõpus saatis maaeluministeerium Euroopa Komisjoni põllumajandusvolinikule Phil Hoganile kirja. Pöördumises seletas minister Tamm erakordselt kuiva kevadega kaasnenud rasket olukorda Eesti põllumajanduses.

Minister selgitas, et mais maha tulnud sademete hulk oli Eestis 60 protsenti tavapärasest väiksem ning siinmail pole sellist põuda nähtud juba 1950. aastast saati. Kirjas toodi ka välja, et põllumajandusteadlaste hinnangul võib 30 kuni 70 protsenti (olenevalt piirkonnast) saagist juba maha kanda.

Suurima murekohana on pöördumises mainitud selle-aastast kasinat rohukasvu, mille tõttu on põllumeestel puudu loomasöödast. Ka juba kogutud sööt olevat suhteliselt madala kvaliteediga. Juhtides tähelepanu ka kahele eelnevale liigsest vihmasajust raskendatud aastale, palus minister Euroopa Komisjonil ka käesoleval aastal Eesti põllumehi täiendavalt toetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles