Saaremaal õngitseti Karujärvest välja kolm pommi

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karujärvest leiti kolm Nõukogude lennuväe heidetud pommi. Pilt on illustratiivne
Karujärvest leiti kolm Nõukogude lennuväe heidetud pommi. Pilt on illustratiivne Foto: Liis Treimann / Postimees / Scanpix

Sel nädalal talvistel praktilistel õppustel Karujärve jää alt Nõukogude lennuväe heidetud pomme otsinud Eesti mereväe miinituukrid tõid koostöös päästeameti tuukritega seekord välja kolm lõhkekeha, kirjutab Saarte Hääl.

Eesti mereväe pressiesindaja Karl Alfred Baumeister ütles, et kokku toodi välja kolm FAB-50 ja FAB-100 tüüpi lennukipommi. «Nende sees on mitukümmend kilogrammi lõhkeainet ja need võivad olla päris ohtlikud,» märkis ta.

Tuukrigrupi ülem vanemleitnant Priit Kaasikmäe rõhutas, et varasemaga võrreldes on leitud miinide kogus jäänud väiksemaks, kuid samas ei saa keegi anda sajaprotsendilist garantiid, et järvepõhi on nüüd puhas.

Kui varem on need laagrid olnud ainult lõhkekehade otsingule keskendunud, siis seekord oli suur osa meditsiinilisel valmidusel ja reageerimisel ohuolukordadele. «Keskenduti sellele, kui tuukril, kes on jää all, kaob side jääl oleva sukeldumisjuhiga, siis saavad pinnal olevad meeskonnad valmistada ette varutuukri, kes läheb kadunud meest vee alla otsima ja teda siis taas pinnale juhatama,» rääkis Priit Kaasikmäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles