Mehikoorma sadamasse tulevad tänavu kohvik ja tankla

Tiit Efert
Copy
Sadamas toimetab aktiivselt Neidi Narusing, kelle selja tagant vastaskaldalt paistab juba Venemaa.

 
Sadamas toimetab aktiivselt Neidi Narusing, kelle selja tagant vastaskaldalt paistab juba Venemaa.  Foto: Tiit Efert

Laupäeval peetud avatud kalasadamate päeva raames sai tutvuda ka Põlvamaal Lämmijärve ääres asuva Mehikoorma sadamaga, kus naaberriik Venemaa jääb vaid kiviviske kaugusele.

Sadamas tegutsevad käsikäes kohalik vald ja kohalik ettevõte OÜ Latikas, millele kuuluvad sadamas olevad kuurid. Sadama haldamiseks on moodustatud sihtasutus Mehikoorma Sadam. Sadamat ja OÜd Latikas juhib Mehikoormast pärit kalur Margus Narusing, kellele on abiks tütar Neidi, kes korraldas läinud nädalavahetusel Mehikoorma sadamas esimest korda avatud kalasadamate päeva. Varem polnud tema sõnul võimekust sellist üritust võõrustada. Seekord pakuti ja oldi kohe nõus.

Arenev projekt

Ääremaale jääv Mehikoorma sadam ei asu läbisõidutee ääres, siia tuleb tulla spetsiaalselt.

Tartust kulub sinna jõudmiseks 45 minutit, õnneks viib sadamani korralik asfalttee. Ja inimesed kasutavad seda, sadamas saab vaba aega veeta ja jalutada. „Poistel oli paadis kaks tonni kala ja enamiku müüsid sadamas kohe ära,” lausus Neidi. „Täna andsime noorematele kaluritele ka võimaluse müüa.”

Mehikoorma sadam on Neidi sõnul arenev projekt. „Need sillad saime eelmise aasta novembris, muidu oli siin avatud akvatoorium. Kohe-kohe hakatakse parkla osa asfalteerima ja suvel valmib sadamas ka tankla,” rääkis ta. Seni asub lähim tankla Räpinas või Tartu poolt hoopis Ahjal. „Lisaks paatidele saab siin tankida ka autosid, murutraktoreid ja mida iganes vaja tankida on,” lausus ta. Lisaks plaanivad Anett ja Sten Kallari avada paadikuuris Suvebaari kohviku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles