Mehed valmistavad looduslikke salve

Tiit Efert
Copy
Argo Tanipere sõnul eelistavad nad salve kreemile, sest salv on olemuselt palju iidsem tootevorm kui kreem ega eelda sünteetilisi koostisosi.
Argo Tanipere sõnul eelistavad nad salve kreemile, sest salv on olemuselt palju iidsem tootevorm kui kreem ega eelda sünteetilisi koostisosi. Foto: Tiit Efert

Sari Loodu sai alguse kahe mehe, Argo Tanipere ja Meelis Angerma huvist puutumata looduse ja loodusest leitavate koostisainete vastu. Neist on nad valmistanud peamiselt salve. Hiljuti lisandusid sortimenti siirupid, seitse salvi ja baaskreem.

Angerma selgitusel toob Loodu sari esivanemate kasutuses heakskiidu omandanud looduslikud osised ajakohases ja hügieenilises vormis tänapäeva inimeseni. „Usume, et traditsioonides on peidus eriline iidne ja seletamatu tarkus,” lisas ta.

Loodu tooted on vabad sünteetilistest osistest ja naftakeemiast. Salvi eelistatakse kreemile, sest salvid on olemuselt iidsem tootevorm kui kreem ega eelda sünteetilisi koostisosi. Tanipere jutu järgi sündis Loodu sellest, et temal ja Angermal oli varem kokkupuude salvide valmistamisega. „Tekkis arusaam, et on võimalik teha paremini,” sõnas ta.

Üks näide on pumppudeli kasutamine. Tegemist on hermeetilise nõuga, kuhu tekib vaakum. Iga kord, kui salvi välja pumbata, tõuseb põhi ülespoole ning hapnikku sisse ei lähe. Hapnik aga võib põhjustada õlide ja rasvade oksüdeerumist.

Pumppudel viis järgmise vajaduseni, mis tekitas uue võimaluse. Pumppudelist ei taha paksu konsistentsiga tooted välja tulla. Seetõttu oli tarvis teha vedelamat salvi. See andis tootele eelise, sest vedelamat salvi on keha suuremale pinnale lihtsam määrida.

Loodu võttis ette ka baaskreemi tootmise. Kui tahad aga turule tuua vett sisaldavaid tooteid, nagu kreemid, tuleb teha vastavas laboris stressitest. See tähendab, et tootele külvatakse mitut sorti pahalasi ja umbes kuu aja vältel võetakse proove. Testi läbimiseks on vaja, et pahalased ei hakkaks arenema. „Meie tootel ei hakanud,” märkis Tanipere rahulolevalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles