Maaeluminister: võõrtööliste asemel võiks sügisel põllul aidata ka õpilased (4)

maaelu.postimees.ee
Copy
Kõik köögiviljakasvatajad, kellega Maa Elu septembris 2019 rääkis, kinnitasid, et ukrainlaste abita jääks kapsasaak põllule, sest enam pole võimalik leida eestlasi, kes oleksid nõus tegema sedavõrd rasket tööd.
Kõik köögiviljakasvatajad, kellega Maa Elu septembris 2019 rääkis, kinnitasid, et ukrainlaste abita jääks kapsasaak põllule, sest enam pole võimalik leida eestlasi, kes oleksid nõus tegema sedavõrd rasket tööd. Foto: Tomi Saluveer

Et Eestis viibinud võõrtöölistele anti võimalus pikendada lühiajalise töötamise luba põllumajanduses töötamiseks 31. juulini, kuid põllumajandusaasta sellega ei lõppe, loodab maaeluminister Arvo Aller, et vajalikud tööd saab vajadusel ära teha kasutades võimalikult palju kohalikku abijõudu, teiste seas näiteks ka kooliõpilasi.

Maaeluminister Arvo Aller ütles ERR-ile antud intervjuus, et peame püüdma hakkama saada oma inimestega. “Leiame gümnasiste, kooliõpilasi, tudengeid, mitte nüüd malevakorras, aga kõiki võimalusi tuleb ära kasutada. Iga uus on meeldetuletatud vana. Kas me hakkame šefluse korras [põllumajandusse] minema, siis kindlasti ei tahtnud ma seda öelda,” sõnas ta.

“Alati peaks gümnasistil olema võimalus [põllumajandust] aidata, olgu siis kartuleid korjata, kapsaid korjata, mis annab hea füüsilise koormuse,” sõnas ta ja lisas, et nädal aja osas saaks kindlasti kokkuleppele kooli ja õpetajatega. “Mingid lahendused tuleb septembriks leida. See ei ole kindlasti ainus lahendus,” sõnas ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles