Konkursiga tunnustatakse parimaid maapiirkonna projekte

maaelu.postimees.ee
Copy
„Märka Leaderit“ parima projekti autasu valmis Lääne-Virumaal, Ermo Loodi sepikojas.
„Märka Leaderit“ parima projekti autasu valmis Lääne-Virumaal, Ermo Loodi sepikojas. Foto: www.maainfo.ee

Põllumajandusuuringute Keskuse maaelu võrgustikutöö osakond koostöös Maaeluministeeriumiga kuulutas välja konkursi „Märka LEADERit 2.0“ leidmaks Eesti maaelu arengukava 2014-2020 LEADER-meetme parimaid projekte.

„Maaelu võrgustikutöö osakonna üks eesmärk on esile tõsta maaelu arengukava toetust saanud edukaid projektinäiteid,“ rääkis konkursi eesmärkidest Põllumajandusuuringute Keskuse direktor Pille Koorberg. Konkursi kaudu soovitakse tunnustada ettevõtjaid, vabaühendusi, sihtasutusi ja kohalikke omavalitsusi, kes on LEADER-meetme toetuse abil viinud ellu olulisi piirkonna arengule kaasa aitavaid tegevusi.

„LEADER-meetme toel tehtud projektid väärivad märkamist. Paljud LEADER projektid on oluliselt mõjutanud maakogukondade elu ja aidanud ettevõtjatel edukad olla!“ selgitas Ave Bremse maaelu võrgustikutöö osakonnast. „Korraldame samalaadset konkurssi LEADER projektinäidete leidmiseks juba teist korda, sellepärast ka „Märka LEADERit 2.0“. 2011. aasta konkursi tulemustega saab tutvuda maainfo.ee veebilehel.“

Konkursile ootame projekte neljas kategoorias: piirkonda arendav, koostöö ja kaasamine, uuenduslik ning keskkonna- ja kliimasõbralik projekt. Kindlasti loodame leida ka häid LEADER projekte koostöö valdkonnas – nii rahvusvahelisi kui ka siseriiklikke koostööprojekte ning ühisprojekte.

  • Konkursi tingimused www.maainfo.ee/konkurss
  • Avaldusi saab esitada kuni märtsikuu lõpuni ning parimad kuulutatakse välja LEADER suveseminaril 11. augustil Jänedal Lääne-Virumaal.
  • Lisaks hinnatakse eraldi projektide esitlemiseks tehtud videoklippe. Rohkem infot SIIT

LEADER-toetusprogramm on üks edukamaid Euroopa Komisjoni algatusi, mis sai alguse juba 1991. aastal. Programmi eesmärk on edendada kohalikku elu maapiirkonnas läbi kohaliku tasandi koostöö, aidates luua kohalikel partnerlustel põhinevaid maaelu arengustrateegiaid. Eestis on LEADER lähenemist edukalt rakendatud alates 2006. aastast. Hetkel tegutseb Eestis LEADER-meetme raames 26 kohalikku tegevusgruppi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles