Maaelu Edendamise Sihtasutus tunnustab täna parimaid õppejõude ja tudengeid

maaelu.postimees.ee
Copy
Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatuse esimees Raul Rosenberg.
Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatuse esimees Raul Rosenberg. Foto: Elmo Riig

Maaelu Edendamise Sihtasutus (MES) annab neljapäeal Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) lõikuspeol üle aunimetused 2019. aasta parimale maamajanduseriala õppejõule ja õpilasele ning maamajandusõppekava tudengite õpitoetuse pälvinutele, samuti kuulutatakse välja parim taimekasvataja 2019.

MES-i moodustatud komisjon valis parimaks maamajanduseriala õppejõuks Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi õppejõu Marko Kassi ja parimaks maamajanduseriala õpilaseks Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli põllumajanduseriala õpilase Robin Randaru. Parima maamajanduseriala õpetaja ja õppejõu konkursi raames annab EPKK välja eripreemia Järvamaa Kutsehariduskeskuse õpetaja Kaja Marrandile.

MES tunnustab ka kaht Eesti Maaülikooli (EMÜ) ja Tallinna Tehnikaülikooli maamajandusõppekaval õppivat tudengit õpitoetusega, mille sel aastal pälvisid EMÜ tudengid Johanna Piibor, kes õpib veterinaarmeditsiini õppekaval ja Brigita Tool, kes õpib keskkonnakaitse õppekaval.

„Sel aastal on parima õpetaja konkursile lisaks kutsekoolidele kaasatud ka ülikoolid. Mitmel ülikoolil on ka maamajandusega seotud õppekavad ning soovime nii neid kui õppejõudusid tutvustada,“ kommenteeris MES-i juhatuse esimees Raul Rosenberg.

Sel aastal on parima õpetaja konkursile lisaks kutsekoolidele kaasatud ka ülikoolid. Mitmel ülikoolil on ka maamajandusega seotud õppekavad ning soovime nii neid kui õppejõudusid tutvustada.

2019. aasta parima taimekasvataja aunimetuse saaja kuulutatakse välja EPKK Lõikuspeol. Sel aastal valiti parim taimekasvataja aiandustootjate seast. Parima taimekasvataja kandidaadid on Jane Rämson Grüne Fee Eesti AS-ist, Margus Vahtramäe Kanepi Aiand OÜ-st, Elmar Zimmer Seedri Puukool OÜ-st ja Gustav Põldmaa K ja G Saarelt OÜ-st.

Tunnustamine toimub neljapäeva õhtul Tartus Eesti Rahva Muuseumis. Parima maamajanduseriala õpetaja aunimetusega kaasneb skulptuur „Õpetaja Laur“ ning parima taimekasvataja aunimetusega skulptuur „Naeri tõmbamine“. Skulptuuride autor on Tauno Kangro.

Maaelu Edendamise Sihtasutuse eesmärk on toetada ja elavdada Eesti maapiirkonna ettevõtlust ja kujundada maaelu mainet. Aunimetuste väljaandmise eesmärk on tunnustada innovaatilist ja efektiivset tootmist ning avaldada tunnustust tehtud töö eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles