Kutselised mesinikud panid kirja hea tava reeglid

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesilased. 
Mesilased. Foto: Postimees

Hiljuti Eesti Kutseliste Mesinike Ühingu poolt kirja pandud head tavad keskenduvad mesiniku ja mesilaspere vahelistele suhetele, rõhutades seejuures ka mesinike teadmiste olulisust mesilastega toimetamisel, vahendasid ERR-i raadiouudised.

Nii leiab sealt näiteks juhiseid bioohutuse, taru inventari aga ka mesindussaaduste käitlemise ja nendega kauplemise kohta. Heade mesindustavade järgimine on ühingu liikmetele kohustuslik ja seotud liikmelisusega.

Eesti Kutseliste Mesinike Ühingu tegevjuht Tago Holsting sõnas, et Eesti mee puhtuse tagamiseks on hetkel käimas veel teinegi protsess.

“Saada Eesti ametkonnad kasutama kõige moodsamaid meetodeid mee ehtsuse määramiseks, teatud edusamme on siin juba näha,” on Maaeluministeerium ning Veterinaar- ja toiduamet alustanud konsultatsioone oma Euroopa partneritega.

Kuula raadiouudiste klippi SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles