Sunluna Trade lööb teie katuse läikima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sunluna Trade OÜ

Korrapärane katusepesu tagab majale ilusa väljanägemise ning pikendab oluliselt katuse eluiga. Praegu on katuse pesemiseks just õige aeg.

Kui katus on must, näiteks kaetud sambla, okste või lehtedega, siis on pinnal pidev liigniiskus, mille tagajärjel võib katusematerjal saada erinevaid kahjustusi, nagu rooste või mikropraod. Samuti kiirendab määrdunud katus taimkatte teket. Selle tulemusel vananeb katusematerjal kiiremini, mis omakorda võib kaasa tuua veelekked ning vajaduse katust parandada. Sunluna Trade juht Hetteri Haabma soovitab olenevalt asukohast katust pesta kord kolme-nelja aasta tagant. Kuna suur osa mustusest ja prahist koguneb ka vihmaveerennidesse, tuleks neid kontrollida ja puhastada kaks korda aastas, sügisel ja kevadel.

Miks on katuse pesemine oluline?

  • Sammaldunud katusepind kannatab pideva niiskuse all.
  • Niiskus võib tungida läbi pragude katusekatte alla ja hakata hallitama või mädanema.
  • Hallitus on suur terviserisk majaelanikele.
  • Sammal ja niiskus tähendab suuremat koormust katusele.
  • Pesemine parandab katuse väljanägemist, pikendab selle eluiga ning aitab ennetada võimalikke probleeme.
  • Liigne praht ummistab renne ja lõhub neid raskuse all.

Sunluna Trade meeskonda kuuluvad pikaajalise kogemusega kvalifitseeritud spetsialistid ning katuse pesemiseks kasutatakse professionaalseid töövahendeid ja turvavarustust, mis tagavad parima tulemuse. Igale objektile lähenetakse personaalselt ning pakutakse paindlikke lahendusi. Sunluna Trade osutab teenuseid üle kogu Eesti.

Kuidas toimub katuse pesemine?

  • Esmalt vaadatakse katus koos kliendiga üle ning koostatakse hinnapakkumine.
  • Seejärel puhastatakse katus kõrgsurvepesuriga, mis eemaldab ka kõige tõrksama pinnamustuse.
  • Sambla tekke tõkestamiseks töödeldakse katuse pind samblatõrjevahendiga. See tekitab katusele kaitsekihi, mis takistab mustusel kergesti pinnale nakkumast. Kuna kivikatuse pind on poorne, saab vahend sinna imenduda, plekk-katus on aga sile ja libe, mistõttu aine ei nakku.
  • Vajadusel vahetatakse kahjustunud katusekivid uute vastu või parandatakse muud kahjustused.
  • Katusepesu lõpeb fassaadi loputamise ja järelkoristusega.

Sunluna Trade on spetsialiseerunud töödele, mis pikendavad katuse eluiga ning keskendub peamiselt katuste pesule, värvimisele, sambla eemaldamisele ning vihmaveesüsteemide puhastamisele. Talveperioodil tegeletakse ka katustelt lumekoristusega ning ohtlike jääpurikate eemaldamisega.

Vaata lähemalt: www.sunluna.ee

Copy
Tagasi üles