Tulevast nädalast saavad väikepõllumehed arendustoetust taotleda

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arendustoetusega saab muuhulgas uuendada ka masinaparki.
Arendustoetusega saab muuhulgas uuendada ka masinaparki. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametile (PRIA) saab 26. märtsist 2. aprillini esitada taotlusi väikese põllumajandusettevõtte arendamise toetuse saamiseks, teatas PRIA.

Üks ettevõtja võib rahastusperioodil 2014-2020 saada kuni 15 000 eurot, algava taotlusvooru eelarves on toetuste maksmiseks kokku 5 miljonit eurot.

Toetuse sihtgrupiks on FIE-d ja äriühingud, kelle põllumajanduslike toodete müügitulu oli taotlemisele eelnenud majandusaastal vahemikus 4000–14 000 eurot.

Toetust tuleb kasutada põllumajandustoodete tootmise või töötlemise arendamiseks. Vähemalt pool toetuseks küsitud summast tuleb äriplaanis ette näha investeeringuteks põhivarasse. Selleks võivad olla ehitised-rajatised, masinad-seadmed, loomad, mitme-aastased taimed; ülejäänud summat võib kasutada muudeks kulutusteks, nt väetise või kütuse ostmiseks. Omaosalust toetuse saajalt ei nõuta. Täpsemad tingimused toetuse taotlemiseks ja kasutamiseks on kirjas siin.

Otsused kinnitatakse hiljemalt 12. juuniks ning seejärel maksab PRIA igale toetusesaajale välja 75 protsenti määratud summast. Teine makse järgneb hiljem vastavalt esimese toetuse-osa nõuetekohasele kasutamisele ja selle kohta dokumentide esitamisele.

Täpsem info ja juhised taotluse esitamiseks e-PRIAs on PRIA kodulehel, abi saab küsida infotelefonil 7377 678.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles