Jõgevamaale ehitatakse uus teraviljade aretuskeskus

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Eesti Taimekasvatuse Instituudi teraviljade aretuskeskus valmib 2019. aasta sügisel.
Uus Eesti Taimekasvatuse Instituudi teraviljade aretuskeskus valmib 2019. aasta sügisel. Foto: www.rkas.ee

Riigi Kinnisvara AS, Ehitustrust AS ja OÜ Tallina Ehitustrust sõlmisid ehituslepingu Eesti Taimekasvatuse Instituudi teraviljade aretuskeskuse ehitamiseks Jõgevamaale. Ehitustööd peaks lõppema järgmise aasta sügisel.

Eesti Taimekasvatuse Instituudi direktor Mati Koppel ütles, et teraviljade aretuskeskuse valmimine võimaldab instituudil loobuda mitme tehniliselt halvas seisukorras oleva hoone kasutamisest. 

„Tööde koondumine ühte hoonesse lihtsustab töökorraldust ning suurendab tööefektiivsust. Väga oluline on, et uues hoones saavad töötajatele olema senisest oluliselt paremad töötingimused,“ lisas Koppel. 

Praegu on instituudi hooned mööda Jõgeva alevikku laiali. Valmiv hoone võimaldab kõik katsepõldudelt kogutud saagiga tehtavad toimingut ühte kohta koondada. Praegu näeb töökorraldus ette, et seemned tuleb kõigepealt viia kuivatisse, sealt edasi lattu ja siis laboritesse. 

Uus aretuskeskus on kui juubelikingitus: 2020. aastal möödub sada aastat ajast, mil Jõgeval sordiaretusega tegelema hakati. 

Teraviljade aretuskeskuse ehitustööde maksumuseks on 1,8 miljonit eurot, projekteerija oli BOA OÜ.

Kinnistul paiknev olemasolev vana katlamaja lammutatakse, selle asemele rajatakse tänapäevastele tingimustele vastav teraviljade aretuskeskus.

Et säilitada kinnistu varasemat olemust ja tähtsust kohalikule kogukonnale, rekonstrueeritakse kinnistul paiknev vana katlamaja korsten. Ehitustööd on plaanis lõpetada 2019. aasta sügisel.

Eesti Taimekasvatuse Instituudi teadus- ja arendustegevuse eesmärgiks on toetada põllumajandustootmise efektiivsust ja konkurentsivõimet, vähendada põllumajanduse keskkonnamõju ja aidata kaasa elurikkuse säilitamisele.

Eesti Taimekasvatuse Instituudi teraviljade aretuskeskus valmib 2019. aasta sügisel.
Eesti Taimekasvatuse Instituudi teraviljade aretuskeskus valmib 2019. aasta sügisel. Foto: www.rkas.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles