Noorte talu unistab suurelt ja alustab julgelt

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eda Meresmaa/Scanpix

Savikoti külas tegutseb käesoleva aasta aprilli lõpust alates MTÜ Noorte Talu. Samuti osalevad nad 23. juulil avatud talude päeval ning vaatamata lühikesele tegutsemisajale haaravad kinni igast võimalusest oma ettevõtmist inimestele tutvustada. Kolm entusiatlikku noort – Grete Kangur, Kristina Uus ja Karl Erik Heinsoo – ei pelga enda noort talu ka külastajatele avada ning näitavad heal meelel, mis neil juba tehtud on ja mis tulevikuks plaanis.

Kolmekesi on seatud eesmärgiks kasvatada võimalikult maalähedasi tooteid ravimtaimedest tavaliste aedviljandeni – «Põhiline on teha mahedalt!» kinnitab noortalunik Karl Erik Heinsoo. Ravimtaimede kasvatamiseni pole veel talus jõutud, kuid ühiste jõupingutuste näol on olemas korralik põhi ja ettekujutus, mida ja kellele teha tahetakse. Maitsetaimedest kasvab praegu aias sibul ja till ning põllult leiab hernest, kartulit, porgandit ja maasikaid. Noored soovivad inimestele pakkuda midagi ehedat ja isetehtut, samuti julgustavad nad teisigi endale ise vajalikku põllul või potis kasvatama.

Avatud talude päeval pressivad nad taluhoovis mahla, pakuvad head-paremat pannkoogikohvikus ning ka lastele on tegevused välja mõeldud. Kaasa saab osta eesti suveklassikat – maasikaid.

Mõne aasta pärast tahaksid noored jõuda suuremale pildile ning hakata juba oma talu brändiga tooteid müüma. Nii loodetakse ka mahesõnumit laiema tarbijaskonnani viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles