Parima karjakasvataja tiitlid läksid Pärnu- ja Lääne-Virumaale

maaelu.postimees.ee
Copy
„Loomadega peab suhtlema, nad peavad sind usaldama, siis on palju lihtsam nendega toimetada,” ütleb Andres Vaan.
„Loomadega peab suhtlema, nad peavad sind usaldama, siis on palju lihtsam nendega toimetada,” ütleb Andres Vaan. Foto: Riina Martinson

Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatuse esimees Raul Rosenberg kuulutab reedel maaeluministeeriumis toimuval aktusel välja 2019. aasta parima piimakarja- ja lihaveisekarjakasvataja.

Parim piimakarjakasvataja 2019 on Aleksandr Virolainen osaühingust Vetiku S.T. Lääne-Virumaal asuvas piimakarjas on aastalehmi 376, keskmine piimatoodang lehma kohta 2019. aastal oli 12 201 kilogrammi ja piimarasva ning -valgu kogutoodang 905 kilogrammi.

Parim lihaveisekarjakasvataja 2019 on Andres Vaan osaühingust Topi Mõis. Pärnumaa  lihaveisekasvataja karjas on ligi 400 lihaveist, kellest ammlehmi ligi 140. Ettevõte tegeleb tõuloomade müügiga ning osaleb aktiivselt näitustel ja konkurssidel.

„Mõlemad laureaadid saab eeskujuks tuua oma suhtumise poolest ettevõtlusesse – nad on tihedas konkurentsis suutnud tootmist arendada ning lisaks tootmisnäitajatele on eeskujulik ka nende farmide heakord,“ ütles MES-i juhatuse esimees Raul Rosenberg.

Mõlemad laureaadid saab eeskujuks tuua oma suhtumise poolest ettevõtlusesse – nad on tihedas konkurentsis suutnud tootmist arendada ning lisaks tootmisnäitajatele on eeskujulik ka nende farmide heakord.

MES-i algatusel antakse parima piimakarjakasvataja aunimetust välja juba 20. korda ja parima lihaveisekarjakasvataja aunimetust 14. korda järjest. MES-i eesmärk on toetada ja elavdada Eesti maapiirkonna ettevõtlust ja kujundada maaelu mainet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles