Põllumeestele makstakse välja ligi 60 miljonit eurot erinevaid toetusi

maaelu.postimees.ee
Copy
PRIA alustas põllumeestele otsetoetuste maksmist.
PRIA alustas põllumeestele otsetoetuste maksmist. Foto: Arvo Meeks

588 loomapidajani jõuab ligi 0,7 miljonit eurot maaelu arengukava toetust ohustatud tõugu loomade kasvatamise eest. Kuu aja jooksul tahab PRIA loomapidajatele, põllumeestele ja poollooduslike koosluste hooldajaile välja maksta kokku kümmekond liiki toetustena üle 60 miljoni euro.

Maaelu arengukava põllumajanduslikud keskkonnatoetused, mahetoetus, loomade heaolu toetus aitavad põllumajandustootjatel majandada loodust ja keskkonda tavatootmisest vähem kahjustavalt. Kohalikku sorti taimede, ohustatud tõugu loomade ja Natura alal asuva põllumaa ning poollooduslike koosluste toetused motiveerivad säilitama pärandmaastikke ja loodusrikkusi ning Eestis aretatud sorte-tõuge.

Kõigi toetuste määramise tähtajaks on määrustega kinnitatud 10. veebruar, kuid PRIA kinnitab otsused ja alustab väljamaksetega võimalikult varakult.

Puuvilja- ja marjakasvatajatel on toetused juba käes. Lisaks ohustatud tõugu loomade toetusele alustab PRIA sel nädalal poollooduslike koosluste toetuse maksmist.

Kõigi toetuste määramise tähtajaks on määrustega kinnitatud 10. veebruar, kuid PRIA kinnitab otsused ja alustab väljamaksetega võimalikult varakult.

Eelarvetest piisab kõigi 2019. aastal taotletud keskkonnatoetuste maksmiseks maksimaalsete ühikumäärade alusel. Mahetoetuse esialgset eelarvet suurendas maaeluminister 2 miljoni euro võrra.

Erinevat liiki toetused määratakse ja makstakse eraldi dokumentide põhjal. Infot oodatavate toetuste peatse laekumise kohta näevad taotlejad vana e-PRIA teenuses „Maksed ja võlgnevused“ niipea, kui maksekorraldus on PRIAst riigikassasse edastatud.

Foto: PRIA
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles