Ministeerium pikendab kahes toetusmeetmes investeeringute elluviimise tähtaega

maaelu.postimees.ee
Copy
Torm,
Torm, Foto: Arvo Meeks

Maaeluministeerium saatis kooskõlastusringile määruse eelnõu pikendamaks investeeringute elluviimise tähtaega mikro- ja väikeettevõtjate põllumajandustoodete töötlemise ning turustamise investeeringutoetuses ning põllu- ja metsamajanduse taristu arendamise ja hoiu investeeringutoetuses.

„Eelnõu muudatus võimaldab tagada toetusvahendite parema ärakasutamise ja seeläbi toetuse eesmärkide täitmise,“ lausus maaeluminister Arvo Aller. „Toetuse saajate jaoks pikendatakse toetatavate tegevuste elluviimise tähtaega, mis annab neile paindlikumad võimalused investeeringud lõpetada.“

Põllumajandustoodete töötlemise ja turustamise investeeringutoetuste muudatus puudutab toetuse saajaid, kes esitasid taotluse 2016. ja 2017. aasta taotlusvoorus ja kelle taotlused on rahuldatud. Investeeringud tuleb mõlema meetme puhul ellu viia 2020. aasta lõpuks.

Tähtaega pikendatakse, kui toetatavast tegevusest on ellu viidud oluline osa ehk vähemalt 45% kogu tegevuse abikõlblikust maksumusest ja 2018. aasta jooksul on esitatud Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametile toetuse väljamaksmiseks vähemalt üks maksetaotlus koos investeeringu tegemist tõendavate dokumentidega.

Tähtaega pikendatakse, kui toetatavast tegevusest on ellu viidud oluline osa ehk vähemalt 45% kogu tegevuse abikõlblikust maksumusest .

Põllu- ja metsamajanduse taristu arendamise ja hoiu investeeringutoetuse kolmandas taotlusvoorus 2017. aastal toetust saanud ettevõtjate ja mittetulundusühingute toetatavate tegevuste elluviimise tähtaega pikendatakse üheksa kuu võrra. Tähtaja pikendamise vajaduse tingisid eelkõige rohked sügissademed ja oktoobrikuine torm Lõuna-Eestis, mis tekitas paljudesse maaparandussüsteemi ehitistesse rikkeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles