Aasta põllumees: põllumehed peavad esimest korda ajaloos oma tegevust ühiskonnale õigustama (1)

maaelu.postimees.ee
Copy
Aasta Põllumees 2019 Indrek Klammer, kes tegeleb igapäevaselt Lääne-Virumaal piima, teravilja, veise- ja sealiha tootmisega.
Aasta Põllumees 2019 Indrek Klammer, kes tegeleb igapäevaselt Lääne-Virumaal piima, teravilja, veise- ja sealiha tootmisega. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Aasta põllumees 2019 Indrek Klammer sõnas Toompeal toimival meeleavaldusel, et põllumehed on esmakordselt seisus, kus nad peavad oma tegevust ühiskonnale õigustama – nii on tema sõnul levimas palju eksiarvamusi nii loomakasvatuse kui keskkonnaküsimuste kohta.

Klammeri sõnul pole põllumajandus ja loomakasvatus mitte osa probleemist, vaid osa lahendusest, ja põllumehed on oluline osa ringmajandusliku tootmise edendamisel. “Ka siin on vajalik erinevate valdkondade teadlaste koostöö, mitte üksteise süüdistamine,” sõnas ta.

Klammer ütles oma kõnes, et Toompea on kummaline koht. “Siin peideti ära põllumeestele määratud 15 miljonit eurot, millest oli lihtne leida 5 miljonit kohe ja läks natuke aega ja see teine 5 polnud ka nii hästi peidetud, see tuli välja. Sooviks teile, lugupeetud valitsejad, edu selle kolmanda leidmisel. Kevadtöödeks on meil seda hädasti vaja,” kõneles ta.

“Igal kevadel külvame maha miljoneid ja mõnel aastal juhtub nii, et halva ilma või põua tõttu ei saa me seda kätte. Aga toidulaud on teil alati kaetud olnud, seega palun mõistvat suhtumist meisse Me ei ole tulnud siia niivõrd protestima, vaid meelde tuletamas, et me oleme olemas,” võttis ta kokku.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles