Nädalavahetusel toimus vanal Tartu-Võru maanteel Kostitee päev

maaelu.postimees.ee
Copy

Läinud nädalavahetusel toimus vanal Tartu-Võru maanteel ehk Postiteel Kostitee päev: Ihamaru külakeskusesse ja selle ümbrusesse pandi püsti Kostitee päeva laat ning välja oli kuulutatud ka Postitee Maitse toidukonkurss. Võistlusest osavõtjaid oli mitmest Põlvamaa paigast.

Parimaks osutus rahvahääletuse tulemusena kohaliku perenaise Saare Jaanika pasteet, mis kannabki kuni järgmise sügiseni Postitee Maitse tiitlit. Parimaks magustoiduks valiti Ihamarust pärit Kopli taluköögi jäätis. Anti välja ka noorima pagari tiitel Kähriku Rasmusele.

Punktiarvestuses saavutas teise koha Mooste Kalaköögi vikerfrell tarrendis.

Hilissügisesest päevast hoolimata külastas Kostitee päeva ootamatult palju rahvast. Ilmekamalt iseloomustabki külastajate rohkust vast ühe peenema laadakaupleja tähelepanek: "Poleks arvanud, et siia kolkasse nii palju rahvast kokku tuleb!"

Postitee maitse aupaberid andsid välja MTÜ Postitee ja MTÜ Ihamarulased, kes tegid koostööd päeva organiseerimisel ja maitsekonkursi läbiviimisel.

Kostitee päeva teises pooles kutsuti kokku Ihamaru külarahvas, et arutada korrakaitsega ja kriisisituatsioonidega seotud küsimuste üle.

Peeti plaani tuleviku koostegemiste üle ja valmistuti õhtuseks külapeoks. Päeva lõpetaski tants ja mõnus oleks ansambli Country Road saatel.

MTÜ Ihamarulased haldab ja ehitab üles Ihamaru vanast meiereihoonest nüüdset külakeskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles