Konverentsil arutletakse põllumajanduse ja maaelu tuleviku üle

maaelu.postimees.ee
Copy

Täna toimub ligi 300 osalejaga konverents „Põllumajandus, kalandus ja maaelu: eile, täna ja homme“, kus räägitakse sektori teekonnast, Euroopa Liidu mõjust ning sellest, mida me tulevikus sööme.

„Soovime konverentsil kokku võtta põllumajanduse ja kalanduse valdkonna arengukava aastani 2030 koostamise,“ ütles maaeluminister Mart Järvik. „Arutame ka seda, millist mõju on 15 aastat Euroopa Liidu liikmesriigina avaldanud Eesti põllumajandusele, kalandusele, toidutööstusele ja maaelule ning milliseks võib kujuneda meie toidulaud tulevikus,“ lisas minister.

Konverentsi avavad kell 10 maaeluminister Mart Järvik ja Keskkonnaministeeriumi asekantsler Marku Lamp. Euroopa Liidu põllumajanduse arengust ja tulevikust tuleb konverentsile rääkima prof. dr Rudolf Mögele. Lisaks jagavad ettevõtjad oma lugusid ja vaadet põllumajanduse- ja toidusektori arengule ning arutatakse biomajanduse ja tulevikutoidu teemadel.

Konverentsil räägitakse põllumajanduse arengust ja heidetakse pilk 15 aastale Euroopa Liidus. Sõna saavad nii poliitikakujundajad kui ka tootjad ise. Päeva teises pooles vaadatakse, kuhu suunda liiguvad tootmine ja poliitika järgmise 10 aasta või isegi pikema aja jooksul nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt.

Konverentsi lõpus toimub arutelu tuleviku toidu üle, kus on esindatud tarbija, tootja, noorte kui ka teiste osapoolte vaated.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles