Suve hakul selgub taas aasta küla (1)

maaelu.postimees.ee
Copy
Aasta küla tiitlile kandideerib ka Avinurme piirkond 9 külaga, 2010. aastal avatud Avinurme puiduait on tuttav paljudele eestimaalastele.
Aasta küla tiitlile kandideerib ka Avinurme piirkond 9 külaga, 2010. aastal avatud Avinurme puiduait on tuttav paljudele eestimaalastele. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Eesti 15 maakonda on välja valinud oma maakonna tegusaima küla ja edastanud need Eesti Külaliikumisele Kodukant, kelle eestvedamisel selgub jaanipäevaks aasta küla. 

„Selle aasta eripäraks võib pidada seda, et maakonnad on konkursile esitanud terveid külade piirkondi,“ tõi esimese tutvuse järel välja Eesti Külaliikumise Kodukant juhatuse liige Krista Habakukk. „Kui varem olid kandidaatideks põhiliselt üksikkülad või alevikud, siis tänavu on pea pooltest maakondadest esitatud mitu naaberküla, kus ühiselt oma asja aetakse ja külaelu korraldatakse,“ lisas Habakukk.

„Aasta küla valimine ja selle kaudu eheda maaelu pildile toomine on Eesti Külaliikumise Kodukant kiiduväärt ettevõtmine. Hea on iga algatus, mis lisab värvi maaelule ning rikastab seeläbi elu kogu Eestis,“ ütles maaeluminister Urmas Kruuse.

Aasta küla kandidaadid

Soolu küla Läänemaalt

Avinurme piirkond 9 külaga Jõgevamaalt

Hargla kandi külad Valgamaalt 

Kabli küla Pärnumaalt 

Muda, Ulja, Harju ja Valgu külad Hiiumaalt 

Kirepi küla Tartumaalt 

Nasva alevik Saaremaalt 

Adila ja Pihali külad Raplamaalt 

Uhtna küla Lääne-Virumaalt 

Metsküla Viljandimaalt 

Viskla küla Harjumaalt 

Kauksi ja Kuru külad Ida-Virumaalt 

Käru alevik Järvamaalt 

Leevaku kandi külad Põlvamaalt

Luhamaa nulga külad Võru maakonnast. 

Kõiki külasid hindab kohapeal 10liikmeline žürii, mida juhib traditsiooniliselt Riigikogu esimees. Rahvas saab oma lemmikkülale toetust avaldada kevadel selleks puhuks avatavas veebikeskkonnas.

Aasta küla kandidaatidega on võimalik tutvuma tulla ka 10.–12. juunini Tartus toimuval maamessil, kus avatakse esmakordselt maakogukondade ala.

Kodukant korraldab aasta küla valimist üheksandat korda. Valimine toimub üle aasta ning iga maakond esitab kandidaadiks ühe küla, aleviku või külade piirkonna. 2019. aastal sai aasta külaks Võru maakonnas Setomaal asuv Lüübnitsa küla.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles