Saaremaal põhjustavad üha rohkem kindlustuskahjusid metsloomad

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põder. Foto on illustratiivne.
Põder. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Saaremaal teevad kindlustuskahjudes üha rohkem ilma metsloomade ja autode kokkupõrked, eelmise aasta suurima ühekordse kahju 23 000 euro ulatuses tõi auto otsasõit teele jooksnud põdrale, selgub Salva kindlustuse aasta kokkuvõtvast statistikast. 

Ettevõtte kindlustusdirektor Urmas Kivirüüt ütles, et mullu registreeriti Saaremaal 50% enam kaskokindlustuse kahjusid kui aasta varem.

„Järsu hüppe on teinud just metsloomadele otsasõidud, mis on Saaremaal kasvanud 60% võrreldes varasema aastaga,“ lausus Kivirüüt. „Kui seni on Saaremaa teedel autode ette hüpanud ja kahjusid tekitanud peamiselt kitsed, siis eelmisel aastal registreerisime ka kolm juhtumit põdraga ning lisaks ka kähriku ja pardiga. Kokku maksime saarlastele 2018. aastal autode ja metslooma kokkupõrkest tekkinud kahjude katmiseks ligi 60 500 eurot,“ märkis ta.

Möödunud aastal näitasid lisaks kaskokahjudele kasvu ka saarlaste liikluskahjud, mida oli Salva andmetel kolmandiku võrra enam kui 2017. aastal. Suurim väljamakse liikluskindlustuses oli 10 000 eurot autoavarii tõttu Kuressaares.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles