Aasta merelise teo tiitli pälvis Sõrve majaka huvilistele avamine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõrve tuletorn
Sõrve tuletorn Foto: Helen Saluveer

Selle aasta merelise teo tiitli pälvis MTÜ Sõrve Külastuskeskus Sõrve tuletorni huvilistele avamise eest, kirjutab Saarte Hääl.

Tänavu juuni keskel pärast uuenduskuuri külalistele avatud 1960. aastal valminud 52 meetri kõrgune tuletorn kujunes kiiresti Saare maakonna üheks populaarsemaks turismiobjektiks.

Autasu võtsid teisipäeva õhtupoolikul Saaremaa merekultuuri seltsi tütarseltsi Salava eesvedajalt Urve Vakkerilt vastu tuletornilinnaku töötajad Arno Vinni ja Anneli Kuldkepp. Vinni sõnul oli huvilisi juba esimese kuu jooksul ligi 10 000. Peamiselt tullakse Eestimaa eri paigust, rohkesti on huviliste hulgas lätlasi.

"Lätlased saavad enam kui poolesaja meetri kõrgusel seistes oma maad näha. Selle üle on nad väga rõõmsad. Venelasi on hakanud rohkem käima, Lääne-Euroopa riikide turiste näeme vähem. Info ei ole võib-olla veel igale poole jõudnud. Kuigi turismihooaeg on ammu läbi, tullakse nüüdki. Tänu MTÜ Sõrve Külastuskeskus juhatajale Andro Roosilehele, kes torni renoveerimise ette võttis, on juba tuhanded inimesed saanud imepärast vaadet nautida," rääkis Arno Vinni.

Info ei ole võib-olla veel igale poole jõudnud. Kuigi turismihooaeg on ammu läbi, tullakse nüüdki.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles