Skip to footer
Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi
Saada vihje

Veiseliha pöörane hind pani veisehakkliha tootmise pausile

Veisehakkliha kaubamärgi Maks & Moorits nime alt mõnda aega osta ei saa. Koduse hakkliha koostisest moodustab see samuti poole ning ettevõte peab tõsiselt nuputama, kuidas populaarse toote hinda hoida.

Atria tegevdirektor Meelis Laande sõnas Maa Elule antud kommentaaris, et hetkel on lihatööstuse suurimaid muresid veiseliha kohati juba ebanormaalne hinnakasv. Nii tuli ettevõttel vastu võtta otsus, et kaubamärgi Maks & Moorits all müüdava veisehakkliha tuleb ajutiselt müügilt maha võtta ja mõnda aega see kaupluselettidele ei jõuagi.

„Hetkel on selle hind aasta tagusega võrreldes umbes 50% kallinenud ja lõppu ei paista sellele tulevat. Kuna kodumaise veiseliha kättesaadavus on järjest halvenenud ja hind ebamõistlikult kõrgeks läinud, siis olime sunnitud oma veisehakkliha ajutiselt tootmisest maha võtma,” põhjendas ta, „lihtsalt see hind, mis sellel tootel poes oleks, ei ole enam vastuvõetav.”

Laande avaldas lootust, et olukord lähiajal siiski normaliseerub ning lihatööstus saab oma veisehakkliha taas mõistliku hinnaga tagasi lettidele tuua. „Samas on pool koduse hakkliha koostisest samuti veiseliha ja see on veel suurem probleem, kuidas Eesti populaarseima hakkliha hinda hoida,” arutles ta.

Laande soovitas, et kui vähegi sobib, siis näiteks hakkliha puhul saab veiseliha sisaldavad hakklihad asendada ka seahakklihaga, mille hind ei ole tõusnud. „Ja täna saab ka seahakkliha ka väherasvaseid versioone, nagu näiteks delikatess seahakkliha,” pakkus ta.

Kommentaarid
Tagasi üles