Tulevikus saab ka restoranis uurida, kust söödav liha pärit on

maaelu.postimees.ee
Copy
Seapraad vürtsika hapukapsa ja kartulilohkudega. FOTO: Triin Palmipuu
Seapraad vürtsika hapukapsa ja kartulilohkudega. FOTO: Triin Palmipuu Foto: Triin Palmipuu

Eesti liha osatähtsus kodumaisel turul aina väheneb. Just seetõttu on põllumajandustootjate eestkõnelejate sõnul oluline, et liha päritolu oleks korrektselt märgistatud nii toidukaupluses kui tulevikus ka söögikohtades.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) toiduvaldkonna juht Meeli Lindsaar ütles Maa Elu raadiosaatele, et kodumaise lihaga isevarustatus on viimastel aastatel tuntavalt langenud: kui 2014. aastal oli see 90 protsendi juures, siis mullu langes 77 protsendile. „Kahtlen, et 2023. aastal on see tendents pöördunud kasvule, pigem on ikkagi kahanev näitaja,” sõnas ta.

Eesti tarbija on sealiha usku, üle poole lihatarbimisest moodustab sealiha (55%), järgnevad linnuliha ja veiseliha. Aga just sealiha ja linnuliha osas on Eesti tootjatel keeruline hinna osas konkureerida suurte tootjariikidega, nagu Poola, Hispaania ja Taani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles