Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

PÕNEV TEADA Pruuniks tõmbunud maisipõld on lehmadele maiuspala

Copy
Sellist pruuni maisipõldu nähes võib tõesti tunduda, et põld on lihtsalt hukka läinud. Aga ei ole. Lähopäevil tuleb maisisilo siiski ära teha, sest õhutemperatuurid langevad aina enam miinustesse.
Sellist pruuni maisipõldu nähes võib tõesti tunduda, et põld on lihtsalt hukka läinud. Aga ei ole. Lähopäevil tuleb maisisilo siiski ära teha, sest õhutemperatuurid langevad aina enam miinustesse. Foto: Erakogu

Kui inimestele võib paista, et tee ääres laiuv pruunikaks tõmbunud maisipõld enam kuhugi ei kõlba, koguvad maisipõllud nii pigem suhkrut.

Järvamaal Türi-Alliku kandis tegutsevas põllumajandusettevõttes Tac-Ettevõtted käib veel maisisilo tegemine ja peremehe sõnutsi pole nad sellega veel kuidagi hiljaks jäänud.

Ettevõtte juht Olev Aavik kinnitas, et praegu ongi just hea aeg maisist silo teha. „Maisi tera on kenasti jõudnud parimasse valmimise faasi: see tähendab on enam-vähem küps. Ega ta päris küpseks meil siin Eesti kliimas ei saagi,“ selgitas ta.

Tagasi üles