Maal elamise päeval saab endale ka hobuse osta

maaelu.postimees.ee
Copy
Teiste seas tuleb müüki ka Alberto, kes on tori tõugu täkupoiss.
Teiste seas tuleb müüki ka Alberto, kes on tori tõugu täkupoiss. Foto: Tori Hobusekasvandus

Maal elamise päeval, 23. septembril avab Tori Hobusekasvandus oma uksed hobuste näitusmüügiks, jätkates eelmisel aastal alustatud traditsiooni.

„Euroopas on eri hobutõugude müügi- ja oksjonipäevad tavapärane osa aretustööst. Meil on hea meel jätkata seda traditsiooni Toris, näidates aretajate töö tulemusi ja pakkudes ostjatele ja huvilistele võimalust tutvuda nendega," sõnas Tori Hobusekasvanduse hobumajandusjuht Agris Juhkov.

Päevakava:

  • Näitusmüügipäev algab kell 12.
  • Esitlusele ja müüki tuleb 14 hobust: 6 eesti tõugu ja 8 tori tõugu hobust.
  • Noorim hobune, kes on veel vähem kui poole aasta vanune, esitleb ennast koos emaga. Vanim näitusel osalev hobune on sündinud 2006. aastal.
  • Esitlused toimuvad tõugude kaupa ning areenile astuvad ka kõik tänavu kasvanduses sündinud varsad, kokku 7. Sealhulgas Alberto, kes on saadaval müügiks.

„Alberto on tori tõugu täkupoiss, sündinud 10. mail. Tema isa Albert on tunnustatud sugutäkk, kes on televisiooniski käinud, ja on hiljuti pärjatud Tori Hobuste GP võitja tiitliga. Alberto on puhtatõuline täkk ja tal on potentsiaali saada nii heaks hüppajaks kui ka tori tõu edasikandjaks," lisas Agris Juhkov.

Hobuste esitlused toimuvad ringis käekõrval, vabaliikumises aias ja mõned hobused demonstreerivad end ka vabahüpetel. Kõik huvilised saavad osta endale hobuse otse kohapeal.

Agris Juhkovi sõnul on Tori Hobusekasvandusel eriline põhjus olla uhke – Eesti Tõuloomakasvatajate Liit on nimetanud 2023. aasta parimaks tõuaaretajaks just Tori Hobusekasvanduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles