Katsetame: Kas kodune õunašokolaad veenab šokolaadikreemi usku lapsed ümber?

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Vasakul õunašokolaad, paremal kaubandusvõrgust ostetud pähkli-šokolaadikreem.
Vasakul õunašokolaad, paremal kaubandusvõrgust ostetud pähkli-šokolaadikreem. Foto: Kadri Suurmägi

Pähkli-šokolaadikreemid on laste suured lemmikud. Ja mitte ainult laste. Aga ükskõik kui tervislik on kreemi koostis, ikka mõtlen, kas saaks kuidagi laste maitsemeeled n-ö ära petta ja selle asemel midagi tervislikumat pakkuda.

Sel suvel viis artiklitegemine mind kokku Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli koka eriala õpetaja ja mitme kokaraamatu autori Maire Vesingiga, kes jagas muu hulgas Maa Elu lugejatega oma õunašokolaadi retsepti.

Õunašokolaad sai Olustvere hoidistemessi 2010. aasta magusate hoidiste 2. koha ning Vesingi jutustas, et sai idee kakaoga õunamoosist oma ukrainlannast naabrinaiselt ja lõi selle idee põhjal oma retsepti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles