Hoidistamise ABC Kaua säiliva moosi saladused

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Maasikamoos põldtudra- või tšiiaseemnetega.
Maasikamoos põldtudra- või tšiiaseemnetega. Foto: Erakogu

„Hoidistades peab rangelt jälgima mõningaid reegleid ja see võib tunduda esialgu tüütu, aga ajaga saab see loomuomaseks,” kinnitas Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli koka eriala õpetaja ja mitme kokaraamatu autor Maire Vesingi.

Õigeid meetodeid kasutades tagame, et hoidised säilivad ja moos tuleb just soovitud konsistentsiga.

Maire Vesingi on aastaid kasutanud purkide-pudelite pesemiseks sellist viisi: ta paneb need eelmisel päeval toasooja vette likku, järgmisel päeval peseb ja steriliseerib ahjus 100 kraadi juures 10–15 minutit ehk seni, kuni purgid leiavad kasutust.

Kui soov võtta appi nõudepesumasin, võiks seda kasutada purkide loputamiseks pärast nende leotamist ja pesu. „Kui panna purgid-pudelid otse pesumasinasse, pole neis olevad bakterid n-ö üles äratatud – see peaks toimima tõusvas temperatuuris,” põhjendas ta.

Samuti ei lisaks ta nõudepesumasinasse pesuainet, sest alati on oht, et see ei saa korralikult purkidest-pudelitest välja loputatud. Pärast seda steriliseeriks ta purgid-pudelid ahjus nagu ikka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles