Soome kehtestas linnugripi tõttu nakkustsooni

maaelu.postimees.ee
Copy
Kanad.
Kanad. Foto: Mihkel Maripuu

Soomes on sel suvel avastatud ebatavaliselt palju linnugripi juhtumeid, mistõttu Soome Toiduamet kehtestas nn nakkustsooni, mis hõlmab mitmeid piirkondi üle kogu Soome, et peatada linnugripi massilist levikut.

See ala hõlmab Edela-Soome, Satakunta, Lõuna-Pohjanmaa, Pohjanmaa ja Kesk-Pohjanmaa piirkondi. Samuti soovitab amet võtta meetmeid lindude kaitsmiseks ja viiruse leviku tõkestamiseks mujal riigis, kirjutab Yle.fi.

Nakkuspiirkonnas tuleb kodulinde hoida kogu aeg siseruumides. Samuti peaks farme külastama ainult need inimesed, kellel on selleks vältimatu vajadus.

Amet märkis, et linnugripp levib inimestele vaid harvadel juhtudel, kuid soovitab inimestel vältida kokkupuudet metslindude, kodulindude ja nende väljaheidetega.

Soomes on juunis ja juulis avastatud ebatavaliselt palju linnugripi juhtumeid, eriti kajakate seas. Viirust on avastatud ka Lõuna- ja Kesk-Pohjanmaa piirkondades tehistingimustes peetavatel karusloomadel, praegu on teadaolevalt vähemalt 10 karusloomafarmi, kus haigusjuhtumid on kinnitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles