Kõige enam pakkus noortele tudengivarjuna huvi veterinaarmeditsiini eriala

maaelu.postimees.ee
Copy
Tudengivarjuks olemine on hea võimalus saada huvipakkuva eriala õppimisest rohkem teada juba enne ülikooli sisseastumist. Pooled noortest soovisid tutvuda veterinaarmeditsiini õppekavaga. Pilt on illustratiivne,
Tudengivarjuks olemine on hea võimalus saada huvipakkuva eriala õppimisest rohkem teada juba enne ülikooli sisseastumist. Pooled noortest soovisid tutvuda veterinaarmeditsiini õppekavaga. Pilt on illustratiivne, Foto: Marianne Loorents

​Sel õppeaastal soovis Eesti Maaülikooli erialadega tudengivarjuna tutvuda täpselt 100 noort inimest. Pisut enam kui pool taotlustest laekus veterinaarmeditsiini õppekavale.

Tudengivarjuks olemine on hea võimalus saada huvipakkuva eriala õppimisest rohkem teada juba enne ülikooli sisseastumist. Eesti Maaülikooli õppeosakonna juhataja Ina Järve sõnul oli tudengivarjuks tulemise sooviavaldusi veterinaaria kõrval kõige enam keskkonnaplaneerimise ja maastikukujunduse, keskkonnakaitse, loodusturismi ning toiduainete tehnoloogia õppekavadele.

"Kui tavapärane on, et tudengivarjuks tuleb 12. klassi lõpetaja, siis sel aastal oli päris suur hulk huvilisi ka 11. klassist ja nende hulgast, kellel gümnaasium mõni aeg tagasi lõpetatud," tõi Järve näiteid.

Ina Järve lisab, et tudengivarjudega tegelemise eest tuleb suur tänu öelda tublidele üliõpilastele, kes olid nõus huvilistele tutvustama nii ülikooli, õppekava, üliõpilaselu kui ka kõike seda, mis auditooriumis toimub.

"Ülikooli külastamise kogemus on gümnasistile kindlasti kasulik: üliõpilast tema loengutes ja praktikumides saates võib kavandatud erialavalik saada nii kinnitust kui ka ümber lükatud. Igal juhul aitab see edasiõppimisplaani täpsemaks seada," ütles Järve.

Maaülikooli tudengite varjutamise soovijaid oli üle Eesti erinevatest koolidest. Kõige suurem huvi oli Tallinna noortel, kust mitme kooli peale jõudis maaülikooli 28 tudengivarju. Tavapäraselt tuli palju tudengivarje Tartu linna gümnaasiumitest, suurem huvi oli ka Rakvere riigigümnaasiumi, Viljandi ja Jõhvi gümnaasiumi noortel. Tudengivarjuks tuldi lisaks ka kutsehariduskeskustest ja ülikoolidest. 23 tudengivarjutamist toimus 2022/23. aasta sügissemestril ja 77 jäi kevadsemestrisse.

  • Vastuvõtt Eesti Maaülikooli eestikeelsetele õppekavadele algab 5. juunil.
  • Maaülikooli saab sel aastal õppima tulla 42 õppekavale. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles