Välismaalt ⟩ Britid veedavad aega alpakadega jalutades

maaelu.postimees.ee
Copy
Alpaka.
Alpaka. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Võimalus jalutada koos alpakadega on suhteliselt uus teenus, mis on Ühendkuningrigis muutunud viimastel aastatel aina populaarsemaks, pakkudes mitmetele taludele lisasissetulekut.

Lõuna-Ameerika kaamellaste kodustatud liik alpaka on tuntud oma pehme ja luksusliku villa poolest, mida kasutatakse riiete ja muude esemete valmistamiseks, kirjutab FarmingUK. Alpakad on tuntud ka oma leebe ja sõbraliku loomu poolest, mistõttu saavad inimesed nendega koos aega veeta.

Farmi Hensting Alpakas kogemusel on alpakasid lihtne treenida, kui alustatakse noorelt, umbes 6–8 kuu vanuselt. Hampshire'is asuv ettevõte on alpakasid treeninud 12 aastat ja selgitab artiklis, et otsust hakata alpakasid treenima ei tohiks ükski ettevõtja võtta vastu kergekäeliselt. Alpakad vajavad pidevat tähelepanu, et mitte sattuda stressi, nad peavad end treeningprotsessi käigus tundma turvaliselt. Lisaks on tegu pika elueaga loomadega, seega võtab omanik endale kohustuse isegi kuni 20 aastaks.

Alpakadega koos jalutamine on suurepärane viis õues viibimiseks ja looduse nautimiseks, samal ajal pakub see taludele sissetulekuallikat.

Näiteks ettevõte Hensting Alpakad on alpakadega jalutamist pakkunud juba umbes 12 aastat. Külastajatele tutvustatakse alpakasid ja seejärel jaöutatakse koos jõe ääres kulgeval rajal heinamaale, kus on võimalik teha pilte ja alpakasid ka toita.

Teenuse eest küsivad erinevad ettevõtted 28–80 naela ehk umbes 32–90 eurot. Hind sõltub asukohast, alpakade arvust ja jalutuskäigu pikkusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles