Moodne laut vähendab loomade stressi

Sirje Niitra
, ajakirjanik
Copy
Mullu ehitas Mangeni PM kaheksast laudast koosneva vasikalaudakompleksi, selle aasta teises pooles valmivad veel viis noorkarjalauta.

Silikaat Grupp
Mullu ehitas Mangeni PM kaheksast laudast koosneva vasikalaudakompleksi, selle aasta teises pooles valmivad veel viis noorkarjalauta. Silikaat Grupp Foto: Silikaat Grupp

Silikaat Grupp on kahe aastaga investeerinud laudakomplekside ehitusse 10 miljonit. Selle aasta alguses valmis kaheksast laudast koosnev vasikalaudakompleks, mille ehitamine algas eelmisel aastal. Selle aasta teises pooles valmivad veel viis noorkarjalauta. Juba järgmisel kuul on plaan loomad uude noorkarjakompleksi kahte lauta sisse viia.

„On hea meel tõdeda, et püsime ehitusega nii ajaliselt kui ka eelarveliselt igapidi graafikus ning materjalinappus meid ei kimbuta. Eks üks põhjusi ole selles, et valisime partneriks ehitusfirma Mapri Ehituse, kellega koostöö on hästi sujunud,” rääkis Kõo põllumajandusettevõtete Mangeni PM OÜ/Kõo Agro ja OÜ/Õnne Piimakarjatalu tegevjuht Maarika Susi (pildil).

Kui juba praegu ollakse Viljandimaa suurim piimatootja, siis järgnevate aastate jooksul on Silikaat Grupil kavas investeerida Viljandi- ja Jõgevamaal tegutsevatesse põllumajandusettevõtetesse veel 20 miljonit eurot. Arengukava järgi on plaanis rajada Põltsamaa valda täiesti uus ligemale 1500 lüpsilehmale mõeldud Õnne farmikompleks ja biometaanijaam.

Kui arengukavas planeeritu suudetakse realiseerida, siis kokku saab grupil olema kaks laudakompleksi, mis on koduks enam kui 3000 lüpsilehmale ja samas suurusjärgus noorloomale. „Eks põllumajandusvaldkonna inimestega suheldes aeg-ajalt ikka räägitakse, et soovitakse valdkonda muuta atraktiivsemaks ja innovaatilisemaks, kuid praegu ei ole mul infot, et mõnel ettevõttel oleks lähiajal plaanis teha põllumajandusse samas mahus investeeringuid,” mainis Susi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles