Uuel nädalal vihmavarjuta välja minna ei tasu

maaelu.postimees.ee
Copy
Uuel nädalal tuleb vihmavari igaks juhuks õue minnes kaasa pakkida.
Uuel nädalal tuleb vihmavari igaks juhuks õue minnes kaasa pakkida. Foto: Arvo Meeks

“Nii sooja ilma nagu kuu esimeses pooles, lähiajal oodata ei ole. Aga ei lähe ka nii külmaks, et võib lund tulla, küll aga vihma. 20. kuupäeva paiku võib Läänemere idarannikule jõuda troopiline õhumass ja sel juhul saame osa suurest soojast (üle +10 °C). Elame, näeme!” kirjutab meteoroloog Jüri Kamenik oma iganädalases Maa Elu ilmaloos.

Riigi ilmateenistuse prognoosi andmetel kaugeneb laupäeval (16.10)  madalrõhkkond Soome põhjaosa kohale, aga selle lõunaserv jääb Läänemere ümbrust katma. Tihedam sadu eemaldub öö hakul Peipsi taha ning selgem taevas vaheldub pilverünkadega, millest mõnes kohas lühiajaline sajuhoog alla tuleb.

Edela- ja läänetuul on väga tugev, hilisõhtul tõmbub pisut tagasi. Öine miinimum langeb alla 5°C, kuid jääb ikka plusskraadidesse, rannikul langeb 10°C lähedale, päevane temperatuurifoon on vahemikus 8..11°C.

Pühapäeval (17.10) kaugeneb madalrõhkkond Valge mere ümbrusse ja selle kauges edelaservas on meil öösel enam sajuhooge, päeval vaid üksikuid. Puhub tugev edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur langeb öösel selgineva taeva all sisemaal 0°C lähedale, pilvisemais paigus ja rannikul jääb üle 5°C, päeval on 6..10°C piires.

Esmaspäeval (18.10) tõmbub madalrõhkkond Venemaa kohale ja meil muutub taevas selgemaks ja on vaid üksikute sajuhoogude võimalus. Tuul nõrgeneb pisitasa. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal 0°C ümbrusse, rannikul on kuni 9°C, päeval tõuseb 6..9°C-ni.

Teisipäeva (19.10) öö on üle liikuva kõrgrõhuharja mõjul selgema taevaga, võrdlemisi vaikne ja külm, õhutemperatuur langeb sisemaal paar-kolm kraadi alla 0°C, rannikul on mahedam. Päeval laieneb üle Skandinaavia Läänemerele madalrõhkkonna serv. Päev on veel õhukese pilvekihiga ja sajuta. Pärastlõunal kattub saartel taevas pilvedega ja hilisõhtul jõuab ka vihm. Tuul pöördub lõunasse ja tugevneb. Õhutemperatuur 5..9°C.

Kolmapäeval (20.10) liigub madalrõhkkond üle Skandinaavia Botnia lahe kohale ja laieneb lõunaservaga üle Läänemere, tõstab esmalt lõuna- ja edelatuule tugevaks, toob tiheda saju, aga ka soojema õhumassi. Öine miinimum langeb öö hakul 2..3°C-ni, rannikul jääb 10°C, pärast keskööd termomeetrinäidud tõusevad, päev tuleb 10..13°C-ga.

Neljapäeval (21.10) kandub kaugeneva madalrõhkkonna servast meile veel vihmahooge. Puhub väga tugev läänekaare tuul. Õhutemperatuur võib vähikäiku teha ning öiselt 10°C lähedaselt tasemelt hommikul loode poolt alates hoopis langusele suunduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles