Hiiumaa ettevõtja soovib päästa Lapimaa haskisid

maaelu.postimees.ee
Copy
Lapimaa haskidele on praegune talv olnud väga töövaene.
Lapimaa haskidele on praegune talv olnud väga töövaene. Foto: Caro / Sorge/Caro / Sorge

Pandeemia mõjutab rängalt Lapimaal tegutsevaid haskituuride ettevõtjaid, kes turistide puudusel ei saa koerte pidamist enam endale lubada. Hiiumaa ettevõte Hiidlife soovib oma toodete müügi pealt saadavast tulust osa annetada selleks, et vältida Lapimaal tegevuseta jäänud haskide magamapanekut.

“Kelgud ja rakendid saab riiulisse piirangute lõppemiseni ootele panna aga koerad vajavad toitu ja igapäevast jooksutamist. Husky omanikuna tean seda vaeva hästi ja sestap on nende imeliste olevuste käekäik eriti südamelähedane,” sõnas Margit Pruul ettevõttest Hiidlife.

“Hiiumaa ettevõtjana käin sageli metsas tootearenduseks ideid kogumas, kaasas truu husky Elli. Selleks, et Lapimaal koeri magama ei pandaks, oleme ühinenud abistajatega. Iga HIID toote pealt annetame Eräsusi Huskies ettevõttele kelgukoerte toidu ja hoolduse tagamiseks,” on toodete soetajatel võimalus nii oma panus anda.

Maa Elu vahendas veebruarus, et tavaliselt leiab Lapimaal talvehooajal rakendust hinnanguliselt  5000–7000 kelgukoera, kuid sel aastal on seis ülimalt nukker. Mõni puhkusekorraldaja on ka juba avalikult öelnud, et kui kaalul on nende ettevõtete ellujäämine ja nad ei saa koerte pidamist enam endale lubada, tulebad loomad paraku magama panna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles