Töötud kelgukoerad sõidavad Lapimaalt lõunasse tööle

maaelu.postimees.ee
Copy
Liikumist armastavatele haskidele on praegune talv olnud väga töövaene.
Liikumist armastavatele haskidele on praegune talv olnud väga töövaene. Foto: Caro / Sorge/Caro / Sorge

Maaturismiettevõtted on raskustes ka meie põhjanaabrite juures. Näiteks Lapimaal on tööta jäänud tuhanded kelgukoerad.

Pandeemia tabas rängalt just Lapimaad, kus kohaliku turismiameti uuringu järgi tühistati eelmisel aastal enam kui 60 protsenti jõuluhooaja broneeringutest, vahendas Yle.fi.

Tavaliselt leiab Lapimaal talvehooajal rakendust hinnanguliselt  5000–7000 kelgukoera. Mõni puhkusekorraldaja on ka juba avalikult öelnud, et kui kaalul on nende ettevõtete ellujäämine ja nad ei saa koerte pidamist enam endale lubada, tulebad loomad paraku magama panna.

Majanduslanguse ja koronaviiruse piirangute kurba mõju tunnetavate firmade hulgas on ka Rovaniemis asuv ettevõte Husky Park, kus elab 100 haskit.

Kotka ettevõtjal Mari Nenonenil tuli aga idee pakkuda oma kenneli rajatisi raskustes haskiettevõttele. Selle tulemusena rändab nüüd 30 Siberi haskit polaarjoonelt Soome lõunarannikul asuvasse Kotka linna.

Nenineni hämmastas lõuna-soomlaste huvi haskidega kelgutamise vastu. "Nõudlus on olnud hämmastav. Ühe päeva jooksul tehti meile üle 100 reserveeringu," ütles Nenonen.

Koerad saabuvad Kotkasse veebruari keskel, mis langeb kokku talvepuhkusega, ja pärast pikka jõudeolekut on neil jälle käpad tööd täis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles