Hotelli kardinatest valmivad ostjatele tasuta jagatavad poekotid (1)

maaelu.postimees.ee
Copy
Riidest poekott. Pilt on illustratiivne.
Riidest poekott. Pilt on illustratiivne. Foto: Meelis Meilbaum/Postimees Grupp As/scanpix

Lääne-Harju vald, mis tahab saada Eestis kohalike omavalitsuste seas keskkonnateemadel eestkõnelejaks, proovib muu hulgas saavutada seda, et poodides kasutataks vähem kilekotte.

Selleks valmistatakse vallamajas Tallinki vanadest kardinatest poekotte, mida hakatakse kauplustes jagama, et ostjad vähem kilekotte tarvitaksid. „Tahame valmistada 10 000 kotti. Paneme poodidesse kotipuud, kust neid saab võtta,” lausus Lääne-Harju vallavanem Jaanus Saat Maa Elule.

Kloogal valmistatakse mööblijäätmetest prügisorteerimiskaste.
Kloogal valmistatakse mööblijäätmetest prügisorteerimiskaste. Foto: Tiit Efert

Kaasnevad kulud pole vallale märkimisväärsed. „Kottide eest maksame õmbejale palka, aga materjal tuleb tasuta,” sõnas ta. Kena välimusega kotte saab kasutatada ka kinkekottidena.

Samuti valmistatakse Kloogal mööblijäätmetest prügisorteerimiskaste. “Kloogal valmistatavad sorteerimiskastid toodetakse sisuliselt pügikastide juurest kogutud materjalist,” rääkis Saat.

Tallink Grupi kommunikatsioonijuht Katri Link täiendas, et üks grupi kestliku arengu eesmärk on ringmajanduse juurutamine. “Mõne aasta eest tegi Lääne-Harju vald koostööettepaneku. Peale tekstiili oleme vallale annetanud ka mööblit ja muid tarbeesemeid hoolekandeasutuste jaoks,” täiendas ta.

“Annetusi oleme teinud ka teistele valdadele, kes huvi üles on näidanud. Anname endast parima, et rohkem kasutuskõlblikke asju jõuaks prügimäe asemel asutuste ja inimesteni, kellel neid hädasti vaja,” sõnas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles