Vesine ja soe ilm kinnitas kanda

maaelu.postimees.ee
Copy
Valget kohevat lumevaipa jõuludeks oodata ei ole.
Valget kohevat lumevaipa jõuludeks oodata ei ole. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Prognooside kohaselt on nädalavahetuse ja uue nädala ilm soe ja sajune. Ilmateenistus hoiatab, et täna on teeolud nullilähedase õhutemperatuuri ja tiheda saju tõttu halvad.

“Paistab, et vesised ja soojad ilmad jäävad pikemaks ajaks püsima, vähemalt jõuludeni. Seega meenutab ilm hilissügist ja talvemärkidele kohta pole,” kirjutab meteoroloog Jüri Kamenik oma sellenädalases Maa Elu ilmaloos.

Riigi ilmateenistuse andmetel saab laupäeval (19.12) Lääne-Euroopat kattev madalrõhkkond Atlandilt soojust juurde ning selle serva mööda kandub pehmemat õhku ka Läänemere äärde. Vahetevahel sajab vihma. Edela- ja läänetuul ulatub rannikualadel puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel 0..+4, saartel ja läänerannikul kuni +6, päeval +2..+7°C.

Pühapäeval (20.12) tõmbub madalrõhkkonna serv enam Läänemerele ja idapoolne kõrgrõhkkond muutub pisut tugevamaks. Taevasse ilmub selgemaid laike ja ilm on suurema sajuta, vaid üksikuis paigus võib tiba vihma tulla. Puhub võrdlemisi tugev lõuna- ja edelatuul. Õhutemperatuur on ööpäevaringselt mandri sisealadel 0..+3, saartel ja läänerannikul kuni +5°C.

Esmaspäeval (21.12) jätkub läänepoolse madal- ja idapoolse kõrgrõhkkonna vastasseis. Puhub tugev lõuna- ja edelatuul. Kohati sajab nõrka vihma, suurem on võimalus Lääne-Eestis ja ka põhjarannikul. Lõunakaarest saabuv õhumass on võrdlemisi soe. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis 0..+2, ida pool 0..-2, päeval -1..+2, saartel ja läänerannikul kuni +4°C.

Teisipäeval (22.12) läheneb Taani väinade poolt uus madalrõhkkond ja surve Läänemere ümbrusele suureneb. Lõunatuul paisub veel tugevamaks. Sajupilvi jõuab enam Eesti lääneserva ning sajab põhiliselt lörtsi ja vihma, sügavamal sisemaal on sajuhooge vähem ning tulevad alla kerge lumena. Õhutemperatuur on ööpäevaringselt Lääne-Eestis +1..+4, Kesk- ja Ida-Eestis 0..-3°C.

s (23.12) liigub madalrõhkkond üle Skandinaavia Soome poole ja selle serva mööda lisandub meile taas soojemat ja niiskemat õhku. Tihedad sajupilved toovad Lääne-Eestisse lörtsi ja vihma, ida poole algul lund, seejärel enam lörtsi. Lõuna- ja edelatuul on väga tugev. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis 0..+3, ida pool 0..-4, päeval tõuseb +1..+6°C-ni, vaid Eesti idaservas võib õhtuni veidi alla 0°C püsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles