Maapiirkonna turismiettevõtjad toibuvad kriisist kiiremini

maaelu.postimees.ee
Copy
Inimesed sõidavad sel suvel mööda Eestit ringi ja otsivad siinseid avastamata kohti rohkem kui kunagi varem. Pilt on illustratiivne.
Inimesed sõidavad sel suvel mööda Eestit ringi ja otsivad siinseid avastamata kohti rohkem kui kunagi varem. Pilt on illustratiivne. Foto: Caters News Agency/Caters News Agency

Kui Tallinna hotellidel on koroonakriisi tagajärjel raske suvi, siis mitmel pool Eestis on hotellide, turismitalude ja spaade külastajanumbrid ligilähedased eelmisele suvele, sest eestlased avastavad tänavu kodumaad.

Ettevõtluse arendamise sihtasutuse turismiarenduskeskuse äriturunduse valdkonnajuht Annely Vürmer selgitas "Aktuaalsele kaamerale", et siseturistid lähevad suvel pigem linnast välja väiksemaid piirkondi külastama.

"Võib-olla hea põhjus või mille pärast minna reisima, on näiteks toit. Eestis on juulis-augustis üle kümne toidufestivali, kodukohvikute päeva. Küll on küüslaugust, sibulateest kuni džinnifestivalini," rääkis ta.

Ettevõtluskõrgkooli Mainor turismi- ja restoraniettevõtluse erialajuhi Maris Nõgu ennustas aprilli lõpus, et siseturismile tuleb hea suvi. “Päris selge, et inimesed sõidavad sel suvel mööda Eestit ringi ja otsivad siinseid avastamata kohti rohkem kui kunagi varem,” ennustas Nõgu toona.

"Isegi kui piirid avatakse, siis suur osa inimestest lihtsalt ei julge välismaale sõita. See on siseturismile suur võimalus, et eestlased otsivad masside vältimiseks suurte spaahotellide kõrval üles ka väiksemad kohad ja turismitalud," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles