Põllumajanduskonverentsilt: juustud ja piimapulbrid viivad meid Euroopa esirinda (1)

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltic Agro Põllumajanduskonverents Tartus
Baltic Agro Põllumajanduskonverents Tartus Foto: Tarmo Haud/Baltic Agro

Täna algas Tartus Eesti suurim põllumajanduskonverents, mis kutsub põllumehi kaasa mõtlema, kuidas mõjutavad uusimad põllumajandustehnoloogiad lähiaastatel taime- ja loomakasvatust Euroopas ja kogu maailmas.

«Eesti põllumehe väljakutse järgmisel viiel aastal on mõelda, kuidas kodumaist põllumajandustoodangut efektiivselt väärindada, et suurendada sektori sissetulekut,» ütles EV100 juubelile pühendatud põllumajanduskonverentsil Baltic Agro tegevjuht Ants Puusta.

Puusta sõnul on Eesti liikunud viimastel aastatel väga õiges suunas ning näiteks rapsi väärindamine on jõudnud kõrgeima tasemeni ehk toiduõli tootmiseni. Järgmine samm oleks kogutoodangu pakendamine. Sarnaseid võimalusi näeb ta ka nii vilja-, kartuli- kui piimasektori tootearenduses.

«Vilja eksport on heal tasemel, kuni miljon tonni aastas. Samuti müüakse välja palju toorpiima, kuid tulemas on lahendused uue piimatööstuse näol. Toodangus ühe lehma kohta oleme Taani järel Euroopas teisel kohal,» rääkis Puusta. «Lahenduseks on kindlasti juustude ja piimapulbrite tootmine, aga ka uued innovatiivsed tooted nii viljast, kartulist kui piimast.»

Põllumajanduskonverentsi raames külastavad Eestit maailma põllumajanduse tippeksperdid, kes räägivad innovatsioonist põllutehnikas, selle arengust ning põllumeeste kogemustest teistes riikides. Samuti käsitletakse põllumajandust maailmamajanduse kontekstis, kuna marginaalid põllumajanduses on riigiti kõikuvad ning need avaldavad olulist mõju põllumeestele ja kohalikule põllumajandusele.

Loe veel: Tartus toimub aasta suurim põllumajanduskonverents

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles