Tartus toimub aasta suurim põllumajanduskonverents

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kolmapäeval toimub Tartus Eesti Maaülikooli Spordihoones Baltic Agro põllumajanduse konverents, mis on aasta suurim põllumeeste kohtumine.

Eesti suurim põllumajanduskonverents kutsub põllumehi kaasa mõtlema ning arutama, kuidas mõjutavad uusimad põllumajandustehnoloogiad lähiaastatel taime- ja loomakasvatust Euroopas ja kogu maailmas, trende maailma toidu tootmisel ning investeeringuid põllumajandusse. «Eesti põllumajandus 100» on pilguheit möödunud sajandisse, et näha, kuhu me oleme jõudnud tänaseks ning mille suunas maailma ja Eesti põllumajandus edasi liigub.

Konverents vormib edumeelset põllumeest

«Eesti põllumees on olnud leidlik, hakkama saaja. Kuna linn tõmbab endiselt inimesi, jääb töökäsi maal paratamatult vähemaks ning ka põllumaad juurde ei tule, peab olema varasemast veel töökam ja leidlikum,» ütles Baltic Agro juhataja Ants Puusta, kes peab taolisi konverentse äärmiselt olulisteks. «Need on kohtumised, kus saame jagada uusi teadmisi ja oskusi, et Eesti põllumees oleks teadlik ning edumeelne.»

Põllumajanduskonverentsi raames külastavad Eestit maailma põllumajanduse tippeksperdid:

  • Dr Thomas Engel – John Deere’i Euroopa tehnoloogilise innovatsiooni keskuse tehnoloogilise innovatsiooni strateegia üksuse juhataja ning vastutab koostöö eest ülikoolide ja partnerettevõtetega uute innovaatiliste lahenduste ja teenuste väljatöötamisel.
  • Harry Smit – Rabobank’i  teadusuuringute osakonnas põllumajandusressursside valdkonna vanemanalüütik.
  • Henning Haahr – Danish Agro grupi tegevjuht. Danish Agro grupp on rahvusvaheline põllumajandusettevõtete grupp, kus töötab kokku 5000 inimest enam kui 16 riigis.

Rohkem infot konverentsi kohta leiab aadressilt konverents.balticagro.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles