Maainimesed segaduses: kuhu on kadunud piirkonna volitatud veterinaarid?

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomaarst hobuse suhu vaatamas
Loomaarst hobuse suhu vaatamas Foto: JAANUS LENSMENT/PM/SCANPIX BALTICS

Seni teadsid maainimesed, et kui lehm haigeks jäi, kui oli vaja koera marutaudi vastu vaktsineerida, piimaproovi võtta või lasta tõendeid välja kirjutada, sai selleks kohale kutsuda oma piirkonna volitatud veterinaari, kuid jaanuaris avastasid paljud, et tuttavat loomaarsti enam vastavas nimekirjas pole, kirjutab Lõunaleht.

Sellest aastast pidi riik küll volitatud loomaarstide töö ümber korraldama, mitte nende ametikohad kaotama, aga veterinaar- ja toiduameti kodulehel olnud tohtrite nimekiri on kadunud.

Ameti Põlvamaa juht Seido Suija teadis öelda, et ametikohad on küll alles, aga volitatud veterinaaridega suhtleb nüüd vaid Tallinna keskkontor.

«Volitatud veterinaaridelt tellime nüüd vaid riiklike loomatauditõrje programmide põhiseid karjade monitooringuid ja diagnostilisi uuringuid, kuhu kuuluvad tuberkuloosiuuringud, vere- ja piimaproovivõtmised erinevate haiguste seireks jms,» selgitas veterinaar- ja toiduameti loomatervishoiu, loomakaitse ja söötade osakonna juhataja Harles Kaup.

Kaup ütles, et edaspidi võtab volitatud veterinaararst ise ühendust nende talupidajatega, kelle karja on vaja uurima minna, mitte vastupidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles