Eesti suurimas pullilaudas on külje all kumm, põhk on minevik

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil: Pull põhul, pilt on illustreeriv
Pildil: Pull põhul, pilt on illustreeriv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laimjala vallas valminud Ollamäe pullilauda näol on tegemist Eesti suurima lihaveiste nuumalauda laiendusega, kuhu mahub 570 looma, kirjutas ajaleht Saarte Hääl.

2014. aastal valminud nuumalaudas on omakorda 664 loomakohta. Seega on ühtekokku tegu väga suure kompleksiga: Ollamäe laut mahutab selle aasta lõpuks enam kui 1200 nuumpulli. Tõsi, pullide kõrval on pisut ka lehmikuid.

Tuule Grupi loomakasvatusosakonna juhataja Kaido Kaasiku hinnangul on tegemist väga olulise objektiga. «Meie kliimas looma korralikult nuumata ilma varjualuse ja korraliku laudata on kuidagi kindlasti võimalik, aga siis pikeneb selleks kuluv aeg,» tõdes Kaasik.

Intensiivse loomakasvatuse korral on oluline, et konveier töötaks täpselt ja korrektselt. «Ses mõttes on tegemist korraliku tulevikku vaatava ehitusega, kus on oodata ka paremaid tulemusi,» kinnitas Kaasik.

Uues laudahoones on üks lai söödakäik ja loomad hakkavad paiknema umbes 20pealistes gruppides. Igal loomal on metallpiirete vahel ka oma kummimatiga puhkelahter. Seda loomulikult kuiva küljealuse tagamiseks. Mattidele mindi üle põhjusel, et põhukogus, mis tagaks kuiva küljealuse, oleks lihtsalt meeletu.

Loe lähemalt ajalehest Saarte Hääl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles